تبلیغات
قرقاول،طاووس و مرغ و خروس زینتی
فاتولز – جدیدترین ابزار رایگان وبمستر
اصول پرورش و نگهداری انواع نژاد ماکیان وحشی
قالب وبلاگ

قرقاول،طاووس و مرغ و خروس زینتی
وبسایت تخصصی انواع نژاد ماکیان شامل قرقاول،طاووس و مرغ و خروس زینتی و... 
درباره وبلاگ

وبسایت تخصصی انواع نژاد ماکیان شامل قرقاول،طاووس و مرغ و خروس زینتی و...
نویسندگان
نظر سنجی
نظر شما درباره مطالب سایت چیست؟






چت باکس



وبسایت toorangbirds.ir راه اندازی شد

متاسفانه به دلیل حذف شدن سایت آپلود عکس و امکانات محدود وبلاگ امکان مشاهده تصاویر وجود ندارد، به این منظور وبسایت toorangbirds.ir با مطالب جدیدتر و ظاهر بهتر راه اندازی شده و شما بازدید کننده محترم می توانید مطالب ما را از این طریق پیگیری نمائید


کبک دری گونه ای نادر از خانواده کبکها می باشد، این نوع ماکیان جثه بزرگی نسبت به دیگر گونه های کبک دارا است، نام علمی آن Tetraogallus caspius می باشد.

کبک دری از پرندگان بومی کشور ایران است. زیستگاه اصلی این نوع کبک مناطق وسیعی از شرق کشور ترکیه، کشور ارمنستان، سلسله جبال البرز و زاگرس از کشور ایران و کشور افغانستان را شامل می شود.

این نژاد کبک، پرنده ای خجالتی است که به ندرت از ارتفاعات پایین می آید. زیستگاه آن ارتفاعات 1800 تا 3500 از سطح در یا می باشد. این ماکی معمولاً به صورت جفت دیده می شود و در مواقع بروز خطر مسافت زیادی را پرواز می کند، نرها صدای بلندی شبیه به صوت زدن از خود تولید می کنند.

 در گذشته نه چندان دور این گونه کبک از جمعیت و پراکندگی نسبتاً خوبی در قلمرو زیستی خود برخوردار بود ولی امروزه به دلیل شکار غیر مجاز، این گونه در معرض خطر است، کبک دری از پرندگان تحت حفاظت سازمان محیط زیست کشور ایران می باشد.

خصوصیات ظاهری:

کبک دری دارای جثه بزرگ، اندازه در حدود، ماده ها 55 و نرها 58 سانتیمتر و وزن در حدود 2500 تا 2900 گرم است.

پر و بال به رنگ خاکستری نخودی با خطوط موجدار و رگه های قهوه ای و سفید، رگه ها در سطح شکمی کمرنگتر و در پهلوها پررنگتر، دو سوم شاه پره های نخستین و ثانویه بال از سمت قاعده سفید رنگ است، که در هنگام پرواز در زیر بال به صورت نوار پر رنگ پهن و مشخصی دیده می شود.

صورت واجد نوار چشمی به رنگ زرد، گلو سفید رنگ، پرنده نر نسبت به جنس ماده، بزرگتر دارای خار(سیخک) در پاها و صورت از رنگبندی بیشتر بر خوردار است. کبک دری در دو گونه خزری(مازندرانی) و  قفقازی(ارمنی) یافت می شود.

زیستگاه طبیعی:

پرتگاه ها و درهای پرشیب کوهستانها و ارتفاعات بلند، به ندرت در ارتفاعات کمتر از 1800 تا 3500 متر از سطح دریا دیده می شود. این نوع کبک در بین  بوته زار ها، تخته سنگهای مرتفع و در لبه صخرها و دره ها آشیانه می سازد.

تغذیه:

جوجه ها در روزهای اول زندگی به خوردن حشرات خصوصاً ملخها علاقه فراوان دارند و از سبزه های کوتاه که در مسیر چشمه ها می روید و انواع سیر وحشی و زالک، جوانه درختان و دانه های گیاهی فصلی تغذیه می کنند.

در فصول سرد و زمستان ها با جا به جا کردن قلوه سنگ ها از ریشه گیاهان و درختان، پوست درختچه های زرشک و نیز از برگ های سرو کوهی(ارس) آن هم به مقدار خیلی کم تغذیه می کنند. این برگ ها با داشتن رزین و ویتامینc  فراوان مقاومت این پرندگان را در برابر سرما سخت کوهستانها زیاد می کند.

تولید مثل:

زمان زاد آوری و تولید مثل، اواسط دی تا اواخر بهمن ماه است، از اسفند ماه به صورت جفت دیده می شوند، اواسط فروردین تا اوایل اردیبهشت، زمانی که هنوز سر قله ها پوشیده از برف است تخمگذاری می کنند. جوجه ها بی نیاز از والدین (Precocial) هستند و بعد از در آمدن از تخم لانه را ترک می کنند وبه تنهایی زندگی می کنند!

در هر کلاج پرنده ماده 6 تا 9عدد تخم می گذارد، زمان خوابیدن روی تخمها ٢٨ روز است.

رفتارهای جفت یابی:

جنس نر برای جلب توجه جنس ماده دم خود را به حالت چتر باز کرده در حالی که اندکی بالهایش را انداخته است جلوی ماده حرکت می کند، که شبیه به حالت سیاه خروس یا بوقلمون می باشد.


منبع:

وبسایت پرنده جنگل www.junglebird.ir

به زودی عکسهایی از این گونه قرار داده میشود

اصول پرورش و نگهداری انواع نژاد ماکیان وحشی
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

بیشتر بدانید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :